Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Az adventi gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet az OKF

írta   /   2013-12-04  /   nincs hozzászólás

A gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet a december 1-jével kezdődött adventi időszakra vonatkozóan az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

adventgyertyaArra hívták fel a figyelmet, hogy a gyertyák és mécsesek nem megfelelő használata könnyen vezethet tűzesethez.
A statisztikák azt mutatják, hogy az advent és a karácsony idején megemelkedik a lakástüzek száma, mert sokan felügyelet nélkül hagyják az égő mécseseket, és bár az elmúlt években kevesebb volt az ilyen baleset, így is átlagosan 20-30 alkalommal kellett a tűzoltókat riasztani – írták.
Az OKF körültekintést kért mindenkitől, és azt, hogy csak olyan helyeken gyújtsanak gyertyát, mécsest vagy csillagszórót, ahol a közvetlen környezetben nincs gyúlékony anyag, például függöny, továbbá használjanak éghetetlen anyagú alátétet. Azt is tanácsolták, hogy ha a szobát elhagyják, oltsák el a gyertyákat.
Figyelmeztettek arra is, hogy nemcsak a gyertyák, hanem az árammal működő lámpafüzérek is balesetveszélyesek lehetnek, ezért javasolták, hogy csak a magyar érintésvédelmi előírásoknak megfelelő lámpafüzéreket használjanak.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Az adventi gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet az OKF QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →