Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Augusztus 20. – Ünnepi tüzijáték

írta   /   2013-08-14  /   nincs hozzászólás

Évről évre ünneplés és tiszteletadás vár minket az Államalapítás Ünnepén, augusztus 20-án. Tisztavatás, zászlófelvonás, kitüntetések átadása, családi programok, ökumenikus kenyéráldás, ünnepi szentmise, Szent Jobb körmenet és tűzijáték. tuzijatek

Program: 9:00 Magyarország lobogójának katonai tiszteletadása és tisztavatás A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtiszt-jelöltjei az állami vezetők, a szülők, a hozzátartozók és az egész ország nyilvánossága előtt teszik le a tiszti esküt. Az ünnepségen beszédet mond Áder János, Magyarország köztársasági elnöke és Hende Csaba honvédelmi miniszter.

10:00 Családi programok Népművészeti előadások és koncertek várják a Clark Ádám térre látogatókat. Gólyalábas kavalkád, tortaavató ünnepség, hagyományőrző táncosok, népdalénekesek, valamint az Ének Iskolája produkció műsora igazi családi szórakozást ígér.

14:30 Ökumenikus kenyéráldás Mesterek és határon túli fiatalok részvételével Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke megáldja az ünnep jelképét, a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret a Clark Ádám téren. Ünnepi beszédet mond Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Nagy Gábor Tamás, I. kerület Budavár polgármestere.

17:00 Ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet Az Ország Kenyerét a Szent István téren szentelik meg az ünnepi szentmise alkalmával. Az ünnepi szentmise után a Szent Jobbot a Magyar Honvédség alakulatai és a körmenet kíséri a Szent István Bazilikától.

18:30 “Fölszállott a páva” produkció A “Fölszállott a páva” résztvevői nemzeti kultúránk legősibb ágát, a népi kultúrát tartják életben. A nagysikerű műsor résztvevőinek előadását a Clark Ádám téren tekinthetik meg az érdeklődők.

19:30 Ünnepi komolyzenei koncertek Demény Balázs zongoraestje a Fasori Református templomban Fassang László orgonaestje a Szt. Anna templomban (Batthyány tér)

21:00 Ünnepi tűzijáték a Duna-parton A három uszályról és a Lánchídról fellőtt rakéták látványa szolgáltatja a hagyományos ünnepi fényjátékot.

22:00
Ákos koncert a Dózsa György téren
A koncert helyszínén, az I. kerületi Dózsa György-szobornál, a tűzijáték kivetítve látható majd.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Augusztus 20. – Ünnepi tüzijáték QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →