Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Augusztus 20. – Budapesten folytatódik az egészségügyi államtitkárság szűrőprogramja

írta   /   2013-08-17  /   nincs hozzászólás

Augusztus 20-án Budapesten folytatódik a júliusban kezdődött Jobb szűrni, mint megijedni! című szűrőprogram.

A szűrőkamion délelőtt 10 és este 8 óra között Budapesten a Ganz utca és a Kacsa utca közötti szakaszon ingyenes emlő- és anyajegyszűrési vizsgálattal, különböző egészségfejlesztési – dohányzási, táplálkozási és egészséges életmóddal kapcsolatos – tanácsadásokkal várja a látogatókat. Az államtitkárság augusztus 20-ai rendezvényét gyerekprogramok is kísérik.

jobbszurni
A közlemény szerint az államtitkárság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, az Országos Egészségfejlesztési Intézet és az Egészségkommunikációs Központ szervezésében július 15. és augusztus 15. között a Balatonnál pihenők és lakók már megismerhették a nyári mobilszűrési programot. A balatoni programon kilenc helyszínen 6005 anyajegyszűrésből 136 esetben további vizsgálat szükségességét állapították meg. A mammográfiás szűrővizsgálaton a veszélyeztetett 45-65 év közötti korcsoportba tartozó nők közül 1255 vizsgáltatta meg magát. Esetükben még tart a röntgenfelvételek értékelése.
Mindezeken felül több mint ötezerszer kértek tanácsot a szűrőkamionnál, amely ősztől az országot járva újabb helyszínekre látogat – olvasható az államtitkárság közleményében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Augusztus 20. – Budapesten folytatódik az egészségügyi államtitkárság szűrőprogramja QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →