Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Átszervezés az SZTE gyermekgyógyászati intézményeiben

írta   /   2013-06-30  /   nincs hozzászólás

szote

Jelentős átszervezés zajlik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi

Központjában. A párhuzamos ellátásokat igyekeznek megszüntetni és az egységeket a megfelelő szakmai irányítás alá vonni.

  Az ellátást eddig három helyszínen végezték, a klinika A-épületében a Korányi fasoron, a B-épületben a Temesvári körúton és a C-épületben a Boldogasszony sugárúton.
Az átszervezés célja az, hogy a magas színvonalú betegellátás fenntartása mellett az átalakulással megtakarítást lehessen elérni, ne kelljen bezárni egy intézményt sem, és ne kelljen senkit elbocsátani.
Először a párhuzamosan folyó betegellátást szüntetik meg, majd megpróbálják a három telephelyen belül a betegeket úgy átcsoportosítani, hogy az a rezsiköltség szempontjából a leggazdaságosabb legyen. Az új vezetőség szerint szakmailag indokolt volt, hogy a gyermekszemészeti ellátás az SZTE Szemészeti Klinikájához került, a gyermek fül-orr-gégészeti fekvőbeteg ellátás pedig az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájához. A járóbeteg-ellátás részben a régi helyen, a B-épületben, részben pedig az A-épületben zajlik majd.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Átszervezés az SZTE gyermekgyógyászati intézményeiben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →