Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Átmenetileg fellélegezhetünk – jelentősen csökkent a pollenterhelés a múlt heti havazás miatt

írta   /   2013-03-21  /   nincs hozzászólás

Jelentősen csökkent a pollenterhelés az országban a múlt hét második felében a hideg és a havazás miatt - közölte ÁNTSZ.

    A tájékoztatás alapján az elmúlt hét elején erősödött, de a csütörtöki, pénteki havazás és a hideg miatt jelentősen csökkent a pollenek koncentrációja az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérései szerint.
A hét nagy részében a ciprus- és tiszafafélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben a csapdákban, koncentrációjuk az eddig beérkezett adatok alapján magas szintet ért el. Egerben csak közepes, Budapesten azonban nagyon magas koncentrációt is mértek.
A múlt heti csúcs után csökkent az éger pollenszórása, többnyire csak közepes koncentrációban volt jelen, bár a hét elején Egerben és Pécsen egy-egy napon még mértek magas, Miskolcon pedig nagyon magas szintet is.
A mogyoró virágporának mennyisége jelentősen csökkent, magas koncentrációban csak Miskolcon regisztrálták hétfőn, és bár a legtöbb állomáson egy-két napon még mértek tüneteket okozó szintet, többnyire alacsony koncentrációban volt már csak jelen.
Tüneteket okozó szintet mértek még több városban is a nyár, illetve Pesten és Pécsen a kőris pollenjéből. Alacsony koncentrációban több helyen jelen volt a csapdákban a szil virágpora is, a kültéri allergén gombák koncentrációja a héten alacsony volt – olvasható az ÁNTSZ tájékoztatásában.

Forrás: MTI, ÁNTSZ

hirdetés

az oldal QR-kódja

Átmenetileg fellélegezhetünk – jelentősen csökkent a pollenterhelés a múlt heti havazás miatt QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →