Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Átadták a Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom elnevezésű fotópályázat díjait

írta   /   2013-10-20  /   nincs hozzászólás

Átadták a Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom elnevezésű fotópályázat díjait. A pályázatra nevezett 416 alkotásra több mint 12 ezer szavazat érkezett.

    A fotópályázat augusztus végén azzal a céllal indult, hogy az alkotásokon keresztül lehessen megmutatni: egy ilyen súlyos betegség esetén sem szabad feladni a reményt, illetve a gyógyulásba vetett hitet. A daganatos megbetegedésekkel kapcsolatosan a hazai köztudatban rengeteg tévhit, és megfelelő információk hiányában kialakult közhiedelem él – fogalmazott a pályázatot szervező Culevit Kft..

culevitnyertes2
A szervezők a pályázattal szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy bármennyire is nehéz, de beszélni kell erről a problémáról, mert egyre több magyar családot érint. A megelőzés, a szűrések, az onkológiai kezelések és kiegészítő terápiák fontossága mellett nem szabad elfeledkezni a támogató környezet, a szerető család jelentőségéről sem – áll a közleményben.
Lex László, a Culevit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a beérkezett 416 fotó arról tanúskodik, hogy a pályázóknak rengeteg mondanivalója van a témával kapcsolatban. A képekre összesen 12407 közönségszavazat érkezett, ami pedig azt mutatja, hogy a közvéleményt is foglalkoztatják a daganatos betegségek.

culevitnyertes1
A nevezett alkotásokat a szakmai zsűri és a nagyközönség is értékelte. A díjak átadására csütörtökön kerül sor.
A zsűri elnöke Kulcsár Gyula rákkutató, a Culevit Kft. tudományos igazgatója volt, a grémiumban Szebeni András fotográfus, Dobó Kata színművész, Bánkúti András fotóriporter és Gera Mihály szerkesztő foglalt helyet.
A fotópályázat 300 ezer forinttal járó első díját Laki Krisztina fotósorozata (Kincsem, Generációk, Szeretet, Múló idő) nyerte el, a 200 ezer forint értékű másodikat Kozák Albert Hit, Remény, Szeretet című fotója kapta, a harmadik helyezett – 100 ezer forintos díjazással – Simó Szabolcs Szent László Kórház című alkotása lett.
A legtöbb, 641 szavazatot kapott alkotást a szervezők közönségdíjjal jutalmazták, amelyet Laczkó Csabáné Bakos Krisztina vehetett át Vidáman harcolunk Veled és érted című képéért.
A magyar tulajdonú, speciális gyógyászati célra szánt tápszereket gyártó Culevit Kft. különdíját Juhász Orsolya képsorozata (Szembesülés, Anyai szeretet és Lelki társ) érdemelte ki.
A  díjazott munkák megtekinthetőek a http://culevit.hu/fotopalyazat/nyertesek címen.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Átadták a Reménnyel töltve, rák, ahogy én látom elnevezésű fotópályázat díjait QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →