Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  >  Árvíz 2013  >  jelenlegi cikk

Árvíz után: fertőtlenítés és szúnyogírtás

írta   /   2013-06-22  /   nincs hozzászólás

szunyogirtasA mintegy másfél millió homokzsák kétharmadát már elszállították a budapesti Duna-partokról, és hétvégére végeznek a fertőtlenítéssel is – jelentette be Pesti Imre budapesti kormánymegbízott keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az árvíz sújtotta területen nem volt járványos megbetegedés.

    A kormánymegbízott a Népszigeten arról beszélt, hogy a még lezárt területen két-három hektáron fél-egyméteres víz áll, amelyet tizenegy szivattyúval szivattyúznak a katasztrófavédelem munkatársai. A Római-parton két kilométer hosszú, gátat erősítő földtámaszt kell elszállítani, ezen a fővárosi önkormányzat megbízásából három munkagéppel dolgoznak. Pesti Imre jelezte: arra kéri a főpolgármestert, hogy gyorsítsa meg a folyamatot, hogy lehetőség legyen hétvége előtt átadni a Nánási utat és a Királyok útját. Intenzíven dolgoznak a Margitszigeten – mondta a kormánymegbízott, hozzátéve, hogy a fertőtlenítés és a vízminták vizsgálata még tart. Megerősítette a korábban elmondottakat, hogy szerdától meg lehet közelíteni az Árpád-híd felől a Danubius Hotelt és közvetlen környezetét. Pesti Imre arról is beszámolt, hogy a XXII. kerületben kilencven százalékban végeztek a fertőtlenítéssel, a XIII. és a IV. kerületben pedig félkész a folyamat, hétvégéig befejezik.

 Földi és légi szúnyogirtás  is várható a napokban, a méhekre való tekintettel este tíz óra után.

Hétfőn a XXI. és a XXII. kerületben elvégezték a földi permetezést, kedden a III. kerületben dolgoznak, szerdán a XIII.-ban és a IV.-ben, csütörtökön a IX., a XX. és a XXIII. kerületben, pénteken pedig a Népligetben és a Városligetben.

Légi irtás elsősorban az ártérben és a hullámtérben lesz péntek kora este – ismertette a kormánymegbízott.

Pesti Imre kitért arra is, hogy folyamatos a homok és a zsákok elszállítása, a mintegy másfél millió felhasznált zsák kétharmadát már elvitték a partoktól. A következő egy-két napban ezzel is végeznek – tette hozzá.
Palotai Zsolt Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta: a Népszigeten napi 24 órában szivattyúznak, a Margitszigeten a bontást koordinálják, és a Római-parton is részt vesznek a munkálatokban. Hétfőn befejezték a Római-parti magánlakások és egyéb területek szivattyúzását is – ismertette.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Árvíz után: fertőtlenítés és szúnyogírtás QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →