Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  >  Árvíz 2013  >  jelenlegi cikk

Árvíz a Dunán: ismét iható a vezetékes víz Dömösön, Pilismaróton és Dobogókőn

írta   /   2013-06-18  /   nincs hozzászólás

viz_csapIsmét iható a vezetékes víz Dömösön, Pilismaróton és Dobogókőn, így feloldották a korábban a dunai árhullám miatt bevezetett biztonsági intézkedést – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    Elővigyázatosságból június 7-én rendeltek el korlátozást, arra kérve a lakosságot, hogy a vezetékes ivóvízből csak forralás után igyanak, mert az csak úgy alkalmas közvetlen emberi fogyasztásra. Az elmúlt napokban zacskós vízzel is segítették az ivóvízellátást. Ezt a helyi vízszolgáltató biztosította.
Mint az ÁNTSZ írta, elvégezték az ivóvízhálózat fertőtlenítését. A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. arról tájékoztatta az egészségügyi hatóságot, hogy a szombaton és vasárnap vett vízmintákon elvégzett vizsgálat eredményei alapján már nem indokolt a korlátozás fenntartása.
Hétfőn vett hatósági vízmintát Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi  Szakigazgatási Szerve. A biológiai vizsgálat során a hatóság sem talált kifogásolnivalót, hétfő délután óta ismét forralás nélkül fogyasztható a csapvíz azokon a településeken, ahol korábban korlátozást rendeltek el.
Az ÁNTSZ szerint az eddigi vizsgálati eredmények alapján a fővárosban továbbra sem észlelhető minőségromlás a hálózati ivóvízben. Biztonsági okokból azonban a vízhez adagolt klór mennyiségét továbbra is a korábban megnövelt szinten tartják. A csapvíz emiatt kellemetlen szagú lehet, amit forralással meg lehet szüntetni.
Az árvíz utáni helyzet folyamatos javulását jelzi az is, hogy a Dunakanyarban, illetve Kisoroszi térségében visszaállt a háziorvosi ellátás szokásos rendje, a rendkívüli helyzet miatti átszervezésekre már nincs szükség – írta az ÁNTSZ.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Árvíz a Dunán: ismét iható a vezetékes víz Dömösön, Pilismaróton és Dobogókőn QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →