Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Arató Györgyi: Utazás a tányér körül

írta   /   2014-01-07  /   nincs hozzászólás

A Springmed Kiadó új kiadványa igazi különlegesség az egészségre nevelés terén. Arató Györgyi  dietetikus egy színes  mesén keresztül vezeti az egészséges táplálkozás világába a kisgyerekeket. A magával ragadó történet szakértő egészségpedagógiai és diétás ismereteket ötvözve helyezi különleges fantáziavilágba  a táplálkozási ismeretekben gazdag történet fonalát.

springmedA történet főhőse Bendő, a falánk hajós kapitány, akinek léghajója a „nehéz ételeknek” és a túlsúlyának köszönhetően olyan alacsonyra süllyed, hogy nem tud hazamenni a családjához. Ekkor szomorúságában elhatározza, hogy ezentúl egészséges ételeket fogyaszt, és így próbál megszabadulni a fölös kilóktól.

Útnak indul, hogy üresen tátongó élelmiszerkamráját, amit előzőleg saját maga fosztott ki, olyan „könnyű” élelmiszerekkel töltse fel, amelyek nem gyarapítják tovább a testtömegét. Színes kirándulásai az ételpiramis lépcsőit megjelenítő érdekes szigetvilágba sodorják a fogyni vágyó hőst. Sorsa olyan helyszínekre sodorja, mint a gabonákról híres Aranytenger szigete, gyümölcsök és zöldségek Ezerszínű Szigete, majd kis időt tölt a Szürke Óriások, a húsok, tejtermékek között. Kalandozásait a különböző élelmiszercsoportokat jelképező szigetvilágban izgalmas és tanulságos találkozások tarkítják a különleges ott lakó lényekkel. Vitamin-tündérek, zsírkalózok, Bon-bon lady-k szegődnek társául, akiktől különböző leleményes úton-módon szerzi be a kapitány az élelmet. Ők adnak útbaigazítást hogy miből, mennyit és hányszor kellene enniük ahhoz,  és hogy táplálkozásuk kiegyensúlyozott legyen, ellátják jó tanácsokkal, hasznos ismeretekkel az eltévedt utazót. Segítségükkel a mese végére sikerül lefogynia, hogy léghajójával elég magasra tudjon emelkedni ahhoz, hogy hazajusson a családjához. A tanulságos, és információban gazdag történetet fejezetvégi játékos feladatok, valamint  Séfike papagáj mintareceptjei egészítik ki.  A mesekönyv tartalmi felépítésénél fogva oktatási anyagként is hasznosítható, hiszen a játékosan, könnyedén mélyíthetik el, bővíthetik ki újonnan megszerzett tudásukat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Arató Györgyi: Utazás a tányér körül QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →