Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségbolygó  >  jelenlegi cikk

Április 22.: A Föld napja – rendezvények országszerte

írta   /   2013-04-15  /   nincs hozzászólás

    A színház nyolc Peer Gynt-ösztöndíjasának monológjait a nézők saját érdeklődésük szerinti sorrendben tekinthetik meg az Európa Pont előtti területen. A történetekben szó lesz egyebek mellett arról, miért választjuk a költségesebb és kevésbé természetbarát építőanyagot otthonaink építésére, lehet-e környezetbarát egy atomerőmű, mennyiben károsabb a cigarettafüst a kipufogó gáznál és miért nem hiszünk a rossz tanulóknak bélyegzett gyerekekben. A performanszt újrahasznosított jelmezek, eklektikus dallamok és táncok teszik színessé. A performansz megtekintése díjtalan. Előadja Ádám Orsolya, Barabás Anna, Boros Tamás, Budai József, Csiki Gellért, Farkas Franciska, Oláh Edmond és Tóth István, a darabot Illés Márton írta, Balogh Rodrigó rendezte – közölte a Független Színház az MTI-vel. nepelnek – 1970-ben indult az Egyesült Államokból azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára.

További rendezvények:

Föld napja hétfő – húsmentes hétfő

2013. április 22. (hétfő) Föld napja Helyszín: országos, csatlakozás önkéntes

Ezen a napon bárki csatlakozhat a húsmentes hétfő mozgalomhoz! Iskolai büfé, menza, munkahelyi étkezde, kifőzde, étterem, szállodalánc, sőt légitársaság is. Civil közösségek, baráti társaságok, családok, mindenkire számítunk. Minden csatlakozó a húsmentes Föld napján legalább 2 kg-mal csökkentheti a légkör szén-dioxid-terhelését. Ha félmillióan csatlakozunk, akkor egyetlen nap alatt 2 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe. Csatlakozz, ne csak ezen az egy hétfőn! Tégy az éghajlatváltozás ellen. Te is felelős vagy közös jövőnkért. Egészségesebb étrend = kisebb ökolábnyom!

Szervező: Föld Napja Alapítvány

Bővebben: hamarosan új honlapon, addig is: húsmentes hétfő

 

Országos szemétgyűjtő akció

2013. április 22. (hétfő) 9.00 – 14.00 között Jelentkezési határidő: 2013. április 03.

A Föld napja alkalmából a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 9. alkalommal tartja meg hagyományos országos tavaszi szemétgyűjtő akcióját. A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt és láthatósági mellényt, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról is. Várja az egyénileg és csoportosan jelentkezőket, egyúttal számít az önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák és baráti társaságok csatlakozására is. Tegyünk együtt útjaink tisztaságáért! Az eddigi akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt hét alkalommal mintegy 300 ezer önkéntes csaknem 50 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.

Jelentkezni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. környezeti referensénél és a megyei igazgatóságokon lehet: 1024 Budapest, Fényes Elek u. 7-13., tel.: 06 1 819 9237

Bővebben: http://internet.kozut.hu/sajtoszoba/Lists/Mdiaoldal%20hrek/DispForm2.aspx?ID=503

 

Duna Ismerettár Verseny – Föld napja fordulóval

Környezeti nevelési verseny 2013. február 24. – 2013. május 25.

A Föld napja a verseny 3. internetes fordulójának (teszt, kreatív feladat) a témája. A 3. forduló megjelenése az interneten: 2013. április 1. (hétfő), megfejtési határidő: 2013. április 22. 24.00 (hétfő)

A háromfordulós verseny a környezeti neveléssel foglalkozó hazai pedagógusokat segíti abban, hogy a tanulókat érdeklődővé tegyék a Duna-térség természeti és kulturális kincsei iránt, és a Duna Ismerettár segítségével növeljék a hazai tanulók környezettudatosságát. A verseny meghirdetője a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Jelentkezni regisztrációval lehet a http://www.danubebox.hu honlapon 2013. február 24-ig (az első forduló lezárásáig). Magyarországi iskolák 3 fős csapatainak jelentkezését várják két kategóriáiban: I. kategória: 5-8. évfolyam (11-14 éves korcsoport)II. kategória: 9-13. évfolyam (15-19 éves korcsoport). Országos döntő: 2013. május 25. (szombat) A döntőben csak az a csapat vehet részt, akitől minden fordulóban érkezik jó megoldás. Az első három helyezett csapat természetvédelmi táborozáson vehet részt.

Bővebben: http://www.danubebox.hu és http://palyazatok.org/danube-box-20122013/

Kőről kőre Föld napja túra, Kemence

2013. április 20. (szombat), 9.00-től

A Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Ipoly Erdő Zrt. egész napos, 20 km-es közös Föld napja túráján a jelzett utakról letérve a Kemencei-völgy ismert és rejtett sziklaalakzatait járják végig. A terület érzékenységére tekintettel a látogatók létszáma max. 40 fő. Előzetes bejelentkezés: kemence@ipolyerdo.hu

Találkozás: 9 órakor a Kemencei Erdei Múzeumvasút végállomás (Kemence, Csarnavölgyi út 45.) Részvételi díj: 1500 Ft, információ: Erősné Dobson Zsófia, 06-20-237-6450

Bővebben: http://www.dinpi.hu/esemenynaptar-2013

 

Föld napja a Tettye téren, Pécs

2013. április 20. (szombat), 10.00 óra

Föld napja – szemléletformálás a mindennapokban. A Duna-Dráva Nemzeti Park szabadtéri rendezvénye környezetünk természeti értékeire, azok megóvására kívánja felhívni a figyelmet. Több szervezet várja a látogatókat interaktív programokkal, olyan praktikákkal, módszerekkel, amelyekkel környezetünk védelme mindennapjaink részévé válhat.

Bővebben: http://www.ddnp.hu/ és http://www.iranypecs.hu/tartalom/Eves_pecsi_fesztivalajanlo

„Tág a világ mint az álom” Föld napi rajzverseny, Pécs

A Pécsi Kulturális Központ és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illusztrációs gyermekrajz-pályázatot hirdetett a 100 éve született Weöres Sándor emlékére a Föld napja (április 22.) alkalmából.

hirdetés

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

az oldal QR-kódja

Április 22.: A Föld napja – rendezvények országszerte QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →