Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház

írta   /   2013-07-07  /   nincs hozzászólás

NURSE JACKIEMintegy 30 millió forint uniós támogatást nyert el ápolók képzésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház (SZSZBMK) két intézménye – közölte a kórház.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban és a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban kezdődik el az OKJ-s ápoló és gyakorló ápoló képzés. A program az egészségügyi szakma iránti elkötelezett, alacsonyabb iskolai végzettségű és szakképzetlen dolgozók számára kínál lehetőséget, hogy felzárkózzanak és felsőfokú szakképesítést szerezzenek. A cél, hogy a munkavállalóikat motiválni tudják, ezzel több, magasan képzett ápolóval rendelkezzenek – tájékoztatott az SZSZBMK.
A képzésre mintegy 30 millió forintot nyert el a kórházakat tömörítő intézmény, a gyakorló ápoló szakra 5,6 millió, míg az ápoló szakra 25,1 millió forint áll rendelkezésre. A tanfolyamok száz százalékos uniós támogatásból valósulnak meg, a hallgatókkal tanulmányi szerződést kötnek, a képzéseket pedig munkaidőben tartják meg.
A program előkészületi fázisában a jelentkezések lezárultak. Az SZSZBMK intézményeiből a gyakorló ápoló szak esetében 20, míg a ápoló szakot érintően 53 hallgató részvételével indulnak el a képzések, amelyek 2015 február végéig tartanak.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Ápolóképzést indít a nyíregyházi és a nagykállói kórház QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →