Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Angelina Jolie után Anastacia is levetette melleit

írta   /   2013-10-08  /   nincs hozzászólás

Amíg az év elején Angelina Jolie sokkolta a világot azzal, hogy – a ráktól való, s nem alaptalan félelme miatt – levetette mindkét mellét, most Anastacia döntött hasonlóan -írja a life.hu.

A 45 éves Anastaciát először tíz évvel ezelőtt operálták rákkal, az énekesnő már akkor azt nyilatkozta, hogy a teljes eltávolítás csökkentette volna a kiújulás esélyét, ám akkor nem így döntött.

anastacia

Idén februárban azonban jött az újabb sokkoló diagnózis, ismét megtámadta a gyilkos kór, ám a híresség most – a dupla maszektómiát követően – újra optimista. “A korai felismerés kétszer mentette meg az életem. Tovább fogok harcolni, és mindenütt szót emelek majd a szűrővizsgálatok fontossága mellett, ahol csak tehetem” – nyilatkozta a dailymailnek az azóta remek formában lévő Jolie példáját követve az énekesnő.

Közben az emlőrákkal foglalkozó brit jótékonysági szervezetek arról számoltak be, hogy mióta Angelina Jolie nyilvánosságra hozta kockázatcsökkentő műtétjét, négyszer annyi nő érdeklődik az emlőeltávolító műtét lehetőségéről – írja a lap. A Cancer Research UK segélyvonalára négyszer annyian telefonáltak be, mint korábban, és hasonló volt a növekedés a szervezet weboldalának látogatottságában is.

Angelina Jolie májusban jelentette be, hogy kettős emlőeltávolító műtéten esett át, miután megtudta, hogy az általa hordozott egyik hibás gén miatt nála az emlőrák kockázata 87 százalékkal nagyobb, mint egy átlagos nőnél. A 37 esztendős színésznő állítása szerint nyolc gyermeke miatt döntött így, valamint azért, mert végig kellett néznie édesanyja hatéves küzdelmét a betegséggel.

Dr. Kat Arney, a Cancer Research UK munkatársa így nyilatkozott az ügyben: “Most már ismerjük ezeket a géneket, tudjuk, hogyan lehet szűrni, és különböző lehetőségeket biztosíthatunk a nők számára. Bizonyos esetekben a műtétet választják, ami jelentősen csökkenti a kockázatot. Más lehetőségek is léteznek azonban, például a rendszeres szűrés és a kockázat csökkentésére szolgáló gyógyszerek.”

Forrás: Northfoto

Forrás: life.hu life.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Angelina Jolie után Anastacia is levetette melleit QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →