Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Akadálymentesítik Jeruzsálem óvárosát

írta   /   2013-07-18  /   nincs hozzászólás

A jeruzsálemi városháza programot indított az óváros, a szent helyek és a történelmi nevezetességek akadálymentesítésére – írta az Iszrael Hajom (Izrael Ma) című izraeli napilap kedden.

“Az új program kényelmesebbé és könnyebben hozzáférhetővé teszi a várost a fogyatékkal élők számára” – közölte Nir Barkat polgármester, hozzátéve, hogy kötelességük elérhetővé tenni a nyilvános helyeket.

jeruzsálem
Két szakaszban folynak majd az átépítések. Az első, már 2014 közepén befejeződő időszakban az óváros nyilvános tereit teszik kerekes székekkel járhatóvá, majd a második, 2017-ben véget érő lépcsőben a magánvállalkozások, üzletek is elérhetővé válnak mindenki számára.
Már ma is több akadálymentes sétaúton lehet eljutni a legfontosabb turisztikai nevezetességekhez, de a terv a történelmi óváros falain belül minden utcát akadálymentesít, ami nem csekély feladat a ma még lépcsős sikátorokban.
A városháza szakemberei már hozzá is kezdtek a terület feltérképezéséhez, számítógépes rendszer segítségével felmérik az utcákat, a járdákat, a szintkülönbségek földrajzi adatait, majd ennek alapján megtervezik az akadálymentesítéshez szükséges munkálatokat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Akadálymentesítik Jeruzsálem óvárosát QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →