Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Adventi virágkötészeti kiállítás és vásár a Néprajzi Múzeumban

írta   /   2013-11-29  /   nincs hozzászólás

 Virágkötészeti kiállítással, vásárral és kézműves programokkal, tárlatvezetésekkel, koncertekkel várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Néprajzi Múzeum adventi programján.

adventbudapest  Pénteken virágkötők és virágkötő tanulók munkáinak bemutatásával és zsűrizésével indul az esemény, amely szombaton családi kézműves foglalkozással folytatódik: a helyszínre érkezők meghívott kézművesek segítségével adventi koszorút, karácsonyfadíszeket és adventi naptárat készíthetnek – közölte a múzeum.
A kézműves foglalkozások szünetében az érdeklődők megtekinthetik a Több mint szomszéd – mozaikok a horvát népi kultúrából című kiállítást Lackner Mónika, a bemutató kurátorának vezetésével, valamint az Erdélyen innen – Alföldön túl – A Fekete-Körös völgye a századfordulón című, Györffy István 1911-es kutatását bemutató tárlatot. Az érdeklődőket Gebauer Hanga kurátor kalauzolja.
Vasárnap A ryijy élő hagyománya – A finn szőnyeg 1707-2012 között című kiállításban tart tárlatvezetést Bata Tímea muzeológus, az Emlék Sasvárról – Pieták síkban és térben című tárlatot Sedlmayr Krisztina kurátor mutatja be.
Vasárnap Rékai Miklós néprajzkutató adventről szóló előadását hallgathatják meg az érdeklődők, a Concertus consort kamaraegyüttes előadásában középkori egyházi zenét, németalföldi, francia és olasz reneszánsz műveket, valamint egyházzenei műveket hallgathatnak meg a Kájoni kódexből.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Adventi virágkötészeti kiállítás és vásár a Néprajzi Múzeumban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →