Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Adventi programok Józsefvárosban – december 1. – december 23.

írta   /   2013-11-29  /   nincs hozzászólás

Az adventi időszakot átszövő kulturális programsorozatot rendeznek a Józsefvárosban Adventi Kalendárium és Vásár-Tér címmel december 1. és 23. között.

adventjozsefvaros    A hétvégéken családi rendezvényekkel, gyermekelőadásokkal, foglalkozásokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket, a minden nap nyitva tartó karácsonyi vásárban pedig kézműves portékák közül lehet válogatni.
A programok zömét hétvégenként, több helyszínen tartják: a Mikszáth téren, a Szabó Ervin téren, a Józsefvárosi Galériában, a Pesti Jézus Szíve Templomban és a Párbeszéd Háza Kápolnában.
A Mikszáth téri Palota Pódium gyermekprogramokkal várja a családokat: mesemondók, muzsikusok, énekmondók, betlehemesek lépnek fel, valamint a helyszínen élő betlehem, állatsimogató is lesz. A játszóházban karácsonyi díszeket készíthetnek, a hagyományőrző kovácsműhelyben ősi műhelytitkokkal, a Mézesbábos Palotában a mézeskalácssütéssel ismerkedhetnek a gyerekek, akik betekinthetnek a könyvkötés rejtelmeibe is. December 7-én a finn Mikulás is ellátogat a Mikszáth térre.
A Józsefvárosi Galéria szombatonként kreatív színházi és koncertélményt kínál Hétmérföldes játékbirodalmában.
A Pesti Jézus Szíve Templomban és a Párbeszéd Háza Kápolna Dísztermében vasárnap esténként karácsonyi koncerteket tartanak. Fellép többek között Sebestyén Márta és Kárászy Szilvia zongoraművész, előadásukban karácsonyi dallamok csendülnek fel, de szerepet kap a közös vasárnap esti gyertyagyújtás is.
A Kálvin tértől a Mikszáth térig húzódó részen minden nap nyitva tartó karácsonyi vásár lesz, ahol népművészek, kézművesek kínálják portékáikat, de a kortárs irányzatokat képviselő iparművészek és formatervezők is jelen lesznek.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Adventi programok Józsefvárosban – december 1. – december 23. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →