Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

A Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik a koraszülött halálozások miatt

írta   /   2013-08-13  /   nincs hozzászólás

Vizsgálja a Borsod megyei koraszülött csecsemők halálának ügyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban elhunyt újszülöttek ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást. Papp Károly országos rendőrfőkapitány az NNI hatáskörébe utalta a nyomozást.

csecsemohalal2 Nyolc koraszülött csecsemő augusztus 5. és 10. között halt meg a kórház koraszülötteket ellátó osztályán. A halálesetek miatt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el az intézményben. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára hétfő este Miskolcon kijelentette: a kórház koraszülötteket ellátó osztályának bezárása nem indokolt, az esetleges fertőzésekkel kapcsolatban folyamatban vannak a vizsgálatok, amelyeket mindenre kiterjedő gondos mintavétel alapján kell elvégezni.

A nyolc koraszülött csecsemő augusztus 5. és 10. között halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülötteket ellátó osztályán – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Szócska Miklós közölte, a kórház a harmadik haláleset után jelzett és megkezdte az intézkedéseket. Hozzátette: gyorsan, egymás után bekövetkezett eseményekről van szó. Elmondta, átnézik a térségre jellemző megbetegedési és halálozási statisztikákat, hogy szélesebb összefüggésében kezeljék a jelenséget. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn rendkívüli vizsgálatot rendelt el  a Borsod megyei kórházban történt koraszülött-halálesetek miatt. Emellett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet arra utasította, hogy a vizsgálat idejére függessze fel beosztásából a kórház igazgatóját. A kormány az ügyészségen bejelentést tesz az ügy körülményeinek kivizsgálására.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik a koraszülött halálozások miatt QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →