Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

A NATO egészségügyi ellenőröket Magyarországon képezik ki

írta   /   2013-02-22  /   nincs hozzászólás

Már több mint százhúsz NATO egészségügyi ellenőrt képeztek ki Magyarországon. Az ő feladatuk megvizsgálni, hogy a katonai missziókba küldött nemzeti egészségügyi intézmények, tábori kórházak megfelelnek-e a szükséges követelményeknek – mondta Fazekas László orvos ezredes, a NATO KEKK kiképzési osztályvezetője az MTI-nek.

    Az Észak-atlanti Tanács 2009 októberében akkreditálta a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központot (NATO KEKK). A központ szakmai programjával támogatja a NATO katona-egészségügyi célkitűzéseinek megvalósítását és a szervezet egészségügyi transzformációját.
Ezen a héten hetedik alkalommal rendezték meg a NATO KEKK egészségügyi ellenőrzés (NATO MEDEVAL) tanfolyamát. Most kilenc országból összesen húszan vettek részt az ötnapos budapesti tanfolyamon, hogy elsajátítsák, hogyan kell a NATO szabványainak megfelelően ellenőrizni a missziókba küldött különböző tábori egészségügyi egységek alkalmasságát.
Mint Fazekas László kifejtette: a hét elméleti felkészítéssel indult, majd a kurzus negyedik napján csütörtökön a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Tünde utcában található Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Központjában, szimulált környezetben – a legmagasabb egészségügyi ellátást biztosító – tábori egészségügyi egység fogászati, sebészeti és sebesült-kiürítést szervező gyakorlaton kellett helytállniuk.
A kurzus végén a résztvevők – akik valamennyien katona-egészségügyi területen dolgoznak – egy oklevelet kapnak, amellyel igazolhatják, hogy elvégezték ezt a NATO, valamint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet és a Semmelweis Egyetem által is akkreditált tanfolyamot, s megszerzik a NATO egészségügyi-ellenőri képesítést.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A NATO egészségügyi ellenőröket Magyarországon képezik ki QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →