Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

A Medián felmérése szerint a többségnek nincs baja a hatályos abortusz-szabályozással

írta   /   2013-10-11  /   nincs hozzászólás

A magyarországi felnőttek többsége nem támogatja az abortuszszabályozás szigorítását, illetve sokkal többen vannak, akik engedélyeznék a gyógyszeres abortuszt, mint azok, akik betiltanák az abortusztablettát – derült ki a Medián Közvélemény-kutató Intézet szeptemberben végzett reprezentatív felméréséből, amelyet a Patent Egyesület számára készített.

    A teljes lakosság 53 százaléka tartja elfogadhatónak a jelenlegi abortuszszabályozást, 18 százalék enyhítene rajta, míg a megkérdezettek 13 százaléka tartaná indokoltnak a szigorítást – olvasható az összefoglalóban.

Mother's love
A lakosság két százaléka semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az abortuszt, a többség a beavatkozás előtt kötelező feltételként írná elő a részvételt a fogamzásgátló módszerekkel kapcsolatos felvilágosításon.
A megkérdezettek tíz százaléka úgy vélte, nőtt az abortuszok száma az utóbbi években. Valójában ez a szám erőteljes csökkenést mutatott, 2011-ben lett kevesebb mint 40 ezer, tavaly pedig 36 118 művi terhességmegszakítást végeztek Magyarországon.
A gyógyszeres terhességmegszakítást csak a megkérdezettek tíz százaléka ellenzi, míg 76 százalékuk pártolná az engedélyezését. Az egyetértők kétharmada a társadalombiztosítási támogatást is indokoltnak tartaná. A rendszeresen templomba járó, vallásos emberek nagyobb része is elfogadhatónak tartja ezt a módszert – derül ki a legfrissebb felmérés eredményeiből.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A Medián felmérése szerint a többségnek nincs baja a hatályos abortusz-szabályozással QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →