Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

A Külügyminisztérium koleraveszélyre figyelmezteti a Kubába utazókat

írta   /   2013-09-03  /   nincs hozzászólás

Kuba több pontján kolera megbetegedéseket észleltek, a betegek között több külföldi is van – közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

A Kubába induló, illetve ott tartózkodó magyaroknak szóló figyelmeztetésben a tárca kiemelte: a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet augusztusi információi szerint az elmúlt időszakban 163 kolera megbetegedést regisztráltak Kubában: Havanna, Santiago de Cuba és Camagüey tartományban. A megbetegedettek közül tizenketten külföldi állampolgárok: németek, hollandok, spanyolok, olaszok, chileiek és venezuelaiak – tették hozzá.

kuba_kolera
A konzuli szolgálat hangsúlyozta: a regionális szervezet értesülései szerint haláleset eddig nem történt az országban. A kubai hatóságok nyilatkozatai szerint a betegséget ellenőrzés alatt tartják, ugyanakkor felszólították az embereket a higiénés szabályok fokozott betartására, a fogyasztani kívánt ételek kellő hőkezelésére.
A kolerafertőzés leginkább szennyezett víz, valamint nem kellően megfőzött, átsütött ételek fogyasztásával terjed, ezért fontos a higiénés szabályok maradéktalan betartása, valamint a megfelelő fertőtlenítés – olvasható a közleményben.
Mint írták, a kolera betegség tünetei a hányás, a hasmenés és a kiszáradás, e tünetek esetén javasolják a haladéktalan orvosi segítség kérését.
Sajtóhírek szerint Kubában ötven éve felszámolták a kolerát, tavaly nyáron mégis több mint négyszázan kapták el a betegséget, hárman bele is haltak. A múlt héten az Egyesült Államok és Kanada is felhívta Kubába készülő állampolgárai figyelmét a koleraveszélyre.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A Külügyminisztérium koleraveszélyre figyelmezteti a Kubába utazókat QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →