Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

írta   /   2013-09-14  /   nincs hozzászólás

A kövér embereket csaknem kétszer jobban fenyegeti fejfájás: 81 százalékkal nagyobb az esélyük migrénre – állítják amerikai kutatók.migrén

A Baltimore-i John Hopkins orvosi egyetem tudósai közel négyezer emberen vizsgálták az összefüggést. Az alanyok életkora átlagosan 47 év volt. A csoportból 1044-en voltak kövérek és közülük 188 fő szenvedett esetenkénti főfájástól. Az esetenkénti ebben az esetben azt jelenti, hogy havonta legfeljebb 14-szer kapnak migrént, a krónikusnak minősített migrén havonta legalább 15 napon kínozza “áldozatait”. A krónikus migrént tekintve már korábban is összefüggést találtak kutatók a testsúllyal, az alkalmankénti migrén esetében viszont most mutatták ki először a kapcsolatot, amely meglehetősen szorosnak mutatkozik.
A vizsgálati eredmények szerint a túlsúly és az esetenkénti migrénes hajlam közti összefüggés erősebb 50 év alatti korban. A kutatók úgy találták, hogy testedzés segít ritkítani a fejfájásokat – adta hírül csütörtökön a The Daily Mail című brit lap.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →