Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

A kórházakban szellőztetnek, árnyékolnak és több folyadékot kínálnak

írta   /   2013-07-26  /   nincs hozzászólás

A nagy melegben a kórházakban szellőztetéssel, árnyékolással védekeznek a hőség ellen, illetve mind a betegeknek, mind a személyzetnek több folyadékot kínálnak – mondta el Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség jelölt elnöke.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója közölte, hogy ezekben a napokban is az elsődleges szempont a biztonságos és megfelelő munkavégzés megteremtése, és ahol lehet, a kórtermeket és a kezelőhelyiségeket védeni kell nap ellen. Védekezhetnek a hőség ellen reggeli és esti, éjszakai szellőztetéssel, reluxák, árnyékolók vagy a központi légkondicionáló használatával.

szelloztetes
A kiemelt területekre – például a sürgősségi betegellátás, a kismamák váróhelyei, a gyerekambulanciák – fokozottan érdemes figyelni.
A betegeknek megfelelő mennyiségű folyadékot kínálnak, palackos kiszerelésben vagy vízadagoló automata segítségével.
Svébis Mihály hozzátette, hogy ilyenkor a tűzmegelőzési szabályokat fokozottan be kell tartani, tehát az elektromos készülékekre odafigyelnek.
A főigazgató elmondta, hogy kórházában a fekvőbeteg-osztályok légkondicionáltak, de a berendezések használata megemeli az áramfogyasztást, ezzel az intézménynek számolnia kell.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A kórházakban szellőztetnek, árnyékolnak és több folyadékot kínálnak QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →