Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

A jövőben még biztonságosabb lehet a gyógyszerellátás

írta   /   2013-07-04  /   nincs hozzászólás

A Horizon nevű, ír tanácsadó cég ugyanis kifejlesztett egy új nyomkövető rendszert a gyógyszeripar számára, amivel a jövőben kizárhatóak lesznek a hamisítványok a piacról.

 

A cég az új rendszert három országban, Belgiumban, Írországban és az USA-ban is sikerrel tesztelte. A nyomkövető módszert elsősorban azért dolgozták ki, hogy teljesen kizárják annak a lehetőségét, hogy külső forrásból hamis gyógyszer kerülhessen gyógyszerellátásba.

A példa nem légből kapott, ugyanis az elmúlt évek során sajnos előfordult már olyan eset, amikor hamisítvány került az ellátórendszerbe.  Egészen pontosan a Roche gyógyszergyár, Avastin nevet viselő rákgyógyszerével esett meg,  hogy több amerikai államban le kellett állítani a terjesztését, mert hamis példányok kerültek forgalomba.

A módszert fejlesztő cég vezetője szerint a problémát sok esetben az okozza, hogy a hamisítók a legmodernebb technológiákhoz is hozzá férnek, így „tökéletes” másolatot tudnak készíteni. Éppen ezért van szükség az új nyomkövető rendszerre, amivel minden egyes doboz gyógyszert be lehet majd azonosítani és így a jövőben nyomon követhetővé válnak majd tabletták a gyárból egészen a fogyasztóig.
via: biospectrumasia, no kamu

hirdetés

az oldal QR-kódja

A jövőben még biztonságosabb lehet a gyógyszerellátás QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →