Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségbolygó  >  jelenlegi cikk

A “fenntartható fejlődés” emberközpontú holisztikus megközelítése

írta   /   2013-03-06  /   nincs hozzászólás

„A fenntartható fejlődés” emberközpontú holisztikus megközelítése” címmel 2013. március 7-8-án nemzetközi konferenciára kerül sor a Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetségének szervezésében, együttműködve a Svájci Nagykövetséggel, a Francia Intézettel valamint a Budapesti Gazdasági Főiskolával.

A Konferencián újszerű kérdések, újszerű módon kerülnek megvitatásra. A fenntartható fejlődés általában szokásos megközelítési módjaitól ELTÉRŐEN a Konferencia magát az EMBERT állítja középpontba.

Keresi az ember, az egyén szempontjából fenntartható fejlődés lehetséges útjait, vizsgálja a felmerülő problémákat, az oktatás szerepét és fontosságát. A fenntartható fejlődést az emberi civilizáció, kultúra, az erkölcs, az etika, az emberi tudás fejlesztése és gazdagítása nézőpontjából vizsgálja, a fizikai-anyagi erőforrások kérdéskörét ennek függvényében értelmezi.

A HOLISZTIKUS megközelítés újszerűsége abban jelenik meg, hogy az ember, a természet és társadalom viszonyát a maga létező, természetes összefüggésrendszerében vizsgálja, az elemzésnél és értékelésnél alapvető követelménynek tekinti a fentiek sokoldalú, bonyolult összefüggés és ok-okozati rendszerének feltárását és megismerését.

 

A fentiekből következik a Konferencia lebonyolításának újszerűsége is. Nem plenáris előadásokkal, hanem PÓDIUM VITÁKKAL, PÓDIUMBESZÉLGETÉSEKKEL indul az adott témakör tárgyalása, ily módon már a vitaindítás is komplex, holisztikus szemléletmódot sugall, nem egyetlen nézet jelenik meg. (a szervezők 2-4 pódiumvitát terveznek.)

 

A Konferencia hasznos és tanulságos lehet minden olyan érdeklődő számára – szakterületétől, beosztásától függetlenül – akit érdekel az ember (az emberiség) jövője, aki a mai értékvesztett (értékválságban) lévő világunkban keresi a kibontakozás, egy emberibb jövő lehetőségét.

Részletes információ (program, jelentkezési lap) a http://www.mpnsz.eu honlapon megtalálható.

 

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

A “fenntartható fejlődés” emberközpontú holisztikus megközelítése QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →