Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

A csirkehúson túl – hatalmas bírságot szabott ki a GVH a McDonald’s-ra

írta   /   2014-01-08  /   nincs hozzászólás

Összesen 15 millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a McDonald’s-ra, mert a gyorsétterem-hálózat a csirkehús felhasználásával készült egyes termékei népszerűsítésekor megtévesztette a fogyasztókat – közölte a versenyhatóság .

meki  A közlemény szerint a vállalkozás 2012. január 1. és 2013. február 12. között egyes csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban. Az átlagos fogyasztó számára így nem derülhetett ki, hogy a grillként, illetve grillezettként megjelölt csirkét, illetve csirkehúst tartalmazó termékeket, ezek panírozott változatait, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst hanem például darált bőrt tartalmaznak – tették hozzá.
A tájékoztatás szerint a termékek olyan technológián, átalakításon – így egyebek között daráláson, felbontáson, vagy pácoláson – esnek át, amelyek hatással vannak a húsállományra.
A GVH megállapítása szerint a reklámokban megjelenő szövegek és különösen a képi megjelenítések alapján a fogyasztó azt gondolhatta, hogy a bőr nélküli csirkehúsból készült termékek grillezésen, illetve panírozáson kívül nem estek át más feldolgozáson.

hirdetés

az oldal QR-kódja

A csirkehúson túl – hatalmas bírságot szabott ki a GVH a McDonald’s-ra QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →