Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

325 millió forint megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

írta   /   2013-11-03  /   nincs hozzászólás

Több mint 870 megváltozott munkaképességű munkavállaló és fogyatékossággal élő foglalkoztatását segíti a kormány azzal a 325 millió forinttal, amelyet pályázat útján nyújt negyvennégy vállalkozásnak – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkársága.
megvaltozottmunkakepesseguek
Az ilyen és ehhez hasonló támogatások nyomán mára tízezerrel több megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, mint két évvel ezelőtt – írták a közleményben.
Az államtitkárság közlése szerint a munkavállalók ruházati termékeket gyártanak, Braille-nyomtatást, munkaközvetítést vállalnak, elektronikai alkatrészek összeszerelését és egyedi terítők, díszpárnák, táskák készítését végzik a munkahelyeken.
A munkaadók a támogatást bérekre és járulékaira, valamint költségkompenzációra fordíthatják, de a bérek 25 százalékát nekik kell kitermelniük. Ugyanakkor 181 embernek segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a jövőben a versenyszférában találjanak munkát. A megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatása érdekében az elmúlt két hónapban két további pályázatot hirdettek meg – közölte a szociális ügyekért felelős államtitkárság.

hirdetés

az oldal QR-kódja

325 millió forint megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →