Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségőr  >  jelenlegi cikk

21 évre emelnék a dohányzás korhatárát

írta   /   2014-02-24  /   nincs hozzászólás

A két állam törvényhozói a napokban voksoltak a javaslat elfogadása mellett, amely korhatár tekintetében az alkoholhoz hasonlóan kezelné a dohányárut, ám ahhoz, hogy törvényerőre emelkedjék, még több szavazáson kell megerősíteni.

fustolgo-fiatalokA javaslatot egy új kutatás ösztönözte, amely arra figyelmeztetett, milyen sokan szoknak rá tinédzser korukban a dohányzásra. Az Annals of Internal Medicine folyóirat egy tavaly számában megjelent tanulmány azt írta, hogy tíz naponta dohányzó közül 9 még 18 éves kora előtt elszívja az első cigarettáját, és a kiskorúak számára vásárolt cigaretták 90 százalékát 18 és 20 év közöttiek szerzik be.

A korhatár felemelésével olyan helyzetet hozhatunk létre, amelyben csak sokkal később szokhatnak rá a fiatalok a dohányzásra – érvelt a törvény mellett az utahi Marla Brannum. A coloradói képviselők is úgy gondolták, hogy a korhatár megemelése megnehezíti a kamaszok dohányáruhoz jutását és a felnőttek körében is csökkenhet a dohányzók aránya.

Utah és Colorado is azon államok közé tartozik, ahol a legalacsonyabb a dohányzók aránya az Egyesült Államokban. A washingtoni székhelyű Kampány a Dohányzásmentes Gyerekekért szervezet ugyancsak támogatja a korhatáremelést.

“Úgy tekintünk erre, mint egy járulékos lépésre a dohányzás visszaszorításában” a magasabb dohányadók és egyéb megszorítások mellett – közölte Peter Fisher, a szervezet elnöke. Az Egyesült Államokban négy államban, köztük Utahban csak a 19. évüket betöltöttek vásárolhatnak dohányárut.

MTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

21 évre emelnék a dohányzás korhatárát QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →