Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

„Több sport = jobb közérzet”

írta   /   2012-09-07  /   nincs hozzászólás

A Színészválogatott oszlopos tagjáról szinte mindenki tudja, mennyire szeret (és tud is) focizni. Azt azonban kevesebben, hogy emellett rendszeresen jár úszni és konditerembe, így Rudolf Péter tapasztalatból is mondja, hogy heti háromszor egy óra sportolás valóban boldogabbá teszi az embert.

A Médiaunió Alapítvány idei kampányának témája „A sport mindenkié!”, és mint a szervezet kuratóriumi tagja, Rudolf Péter pontosan tudja, hogy a rendszeres sportolás mennyire fontos. „Nálunk a gyerekek is egészen kicsi koruk óta sportolnak, sőt régebben a családi focimeccseken a pulink is beszállt, nem is volt könnyű kicselezni. A feleségem pedig korábban atletizált, és futásban sosem tudtam legyőzni.”

A Médiaunió társadalmi célú kampányának fő üzenete, hogy heti háromszor egy óra sportolás nyugodtabbá, energikusabbá és boldogabbá teszi az embereket. A Jászai Mari-díjas, kiváló művész tapasztalatból is tudja, hogy ez mennyire igaz. „A Színészválogatottal kedden és csütörtökön edzünk, vasárnaponként pedig egy hidegkúti csapatban játszom. Emellett úszni és kondizni is szoktam, vagyis a heti három edzés mindig összejön. Persze, nem csak az edzőteremben lehet sokat mozogni: a feleségemmel játszott, kétszemélyes Rómeó és Júlia darabban általában már a második percben folyik rólam a víz…”

Rudolf Péter szerint a sport nemcsak azért hasznos és fontos, mert sikerélményt kínál, hanem mert közösségi élményt is nyújt. „Sosem felejtem el, hogy amikor lefutottam a félmaratont, a társak és a minket dobolva bíztató szurkolók mennyi erőt adtak. A rendszeres sportolás sok mindenre megtanít, örömöt ad, méregtelenít, ezért mindannyiunk közérzetének nagyon jót tenne, ha többet sportolnánk.”

 

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

„Több sport = jobb közérzet” QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →